Angela Bowie de ex-vrouw van David Bowie in de Joepie van 17 februari 1985

Ze zijn op 20 maart 1970 in het Engelse Bromley met elkaar getrouwd.

Op 8 februari 1980 was hun scheiding een feit.

Als onderdeel van de regeling, blijft hun zoon Zowie (die zich tegenwoordig Duncan noemt) bij David en krijgt Angie een spreekverbod opgelegd, ze mag gedurende tien jaar geen informatie over haar huwelijk met Bowie openbaar maken.

Angie houdt zich aan de afspraak, ook vanwege de alimentatie van $51.000 per maand, maar nog een 3 maanden nadat de termijn is verstreken is ze te gast in het Amerikaanse televisieprogramma The Joan Rivers Show, waarin ze vertelt dat ze David Bowie ooit naakt in bed heeft aangetroffen met Mick Jagger.

Angela Bowie schreef twee autobiografieën, “Free Spirit” (1981) en de bestseller “Backstage Passes: Life On the Wild Side with David Bowie” (1993, geëditeerde update 2000).

In het boek Backstage Passes : waarin Angie haar leven met Bowie beschrijft, nuanceert Angela haar verhaal. Ze schrijft: “Ik kwam net terug in Londen. Thuis sprak ik Daniella.

Ze vertelde me dat ze dacht dat Mick en David boven sliepen. Ik zei ‘Oh, okay’, en opende de slaapkamerdeur.

En inderdaad: daar sliepen Mick en David in ons bed. Ik vroeg ze of ze koffie wilden en ze zeiden ja. En dat was dat.”Ook beschreef ze haar leven met drugs en bisexuele relaties met vele gekende muzikanten, naast David Bowie.

Het koppel eindigde hun relatie in 1979.

Voor zijn vrouw Angie was zijn ontrouw een probleem geworden.

Ze vertelde er het volgende over, na de gelukkige beginjaren van het huwelijk. “Ik wist dat hij affaires had, maar zolang dat discreet gebeurde, maakte het me niet zo veel uit.

Zolang ik, maar respectvol werd behandeld. Dat deed hij niet meer.

Ik betrapte hem eens met een zangeres.

Toen realiseerde ik me dat mijn huwelijk niets voorstelde.

”In 2014 schreef ze nog een boek over seks: “Pop Sex”.In 2016 vertelde ze aan de Britse tabloid The Sun een verhaal over Corinne Schwab, die werkte als assistente van de artiest.

Angie en Corinne kregen ruzie over de hoeveelheid bagage die de assistente had ingepakt voor een reisje naar Jamaica. “Corinne snauwde tegen me dus ik zei dat ze niet op zo’n toon tegen me moest praten.

Toen kwam David aanrennen.”Volgens Angie was David high, hij had net ervoor coke gesnoven.

“Hij greep me bij mijn keel en begon me te wurgen. Hij was blind van woede en liep tegen me te schreeuwen.

Ik raakte in paniek. Corinne trok hem van me af. Ze heeft mijn leven misschien wel gered.”

Angie kan het niet laten een sneer uit te delen: “Corinne had vast gewild dat hij doorging, maar voorzag al wat de gevolgen daarvan zouden zijn.” (Diverse bronnen, The Sun en Wikipedia)

Angela Bowie de ex vrouw van David Bowie in de Joepie van 17 februari 1985

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s