Vandaag 20 jaar geleden,Frankie ‘Mr Moon’ Vaughan overlijdt thuis in zijn woning in High Wycombe, aan de gevolgen van een hartaanval.

Frank Abelson werd geboren als zoon van Russisch-Joodse emigranten. Zijn vader was behanger en zijn moeder naaister. De jonge Frank zong in het koor van de synagoge.Wanneer hij op het Leeds College Of Art een zangwedstrijdt wint, besluit hij om professioneel zanger te worden. In de jaren 50 scoort Frankie Vaughan twintig top 30 hits, waaronder de Nr. 2 hit The Green Door. Andere bekende hits zijn ondermeer Kisses Sweeter Than Wine en Give Me The Moonlight, waaraan hij zijn bijnaam Mr. Moonlight te danken heeft. In de jaren 60 speelt Vaughan ook in enkele Amerikaanse films waaronder The Right Approach en Let’s Make Love met oa Marilyn Monroe, Yves Montand en Tony Randall. In 1965 krijgt hij een lintje. Hij wordt door de Britse koningin Elizabeth bevorderd tot de Order Of The British Empire (OBE). Vaugham heeft zijn hele leven al een zwak hart. Op 9 Mei 1999 heeft hij een openhartoperatie ondergaan. Frankie Vaughan is 71 jaar geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s