Vandaag vijf jaar geleden, brengen Tony Bennett en Lady Gaga hun album Cheek To Cheek uit

Cheek to Cheek bevat klassieke jazzstandards gezongen door Lady Gaga en Tony Bennett in zowel duet- als solo-uitvoeringen. Van het titelnummer via But Beautiful tot I Will not Dance laat het album de chemie horen tussen de twee artiesten, die 60 jaar in leeftijd verschillen. De klassieker van Cole Porter ‘Anything Goes’ is de eerste single van het album dat een ode is aan ‘The Great American Songbook’, een verzameling van de beste jazz en lichte popnummers uit de eerste helft van de vorige eeuw.Het is niet de eerste keer dat Bennett samenwerkt met Lady Gaga. Op zijn succesvolle plaat ‘DUETS II’ uit 2011 – de eerste uit Bennett’s lange carrière die direct op de eerste plek van de Billboard albumlijst terechtkwam – zingen ze samen ‘The Lady Is a Tramp’. Het succes van deze single smaakte beide artiesten naar meer en een samenwerkingsproject kon niet uitblijven. Zoals Bennett zegt: “Wat ik echt leuk vind aan jazz zanger zijn, is dat jazzartiesten zeer creatief zijn, erg eerlijk, van frase tot frase.” Lady Gaga voegt daaraan toe: “We wilden iets maken dat perfect klinkt vanwege de kwaliteit van de emotie, de eerlijkheid.” Op Cheek to Cheek staat als solonummer van Lady Gaga Lush Life, terwijl Tony Bennetts een uitvoering brengt van Sophisticated Lady. De nummers vullen elkaar aan, legt Lady Gaga uit: “Ik vond het geweldig om Lush Life op te nemen, Tony heeft me emotioneel door het proces begeleid.” Bennett vult aan: “Ik zong Sophisticated Lady als antwoord op haar Lush Life. En omdat Duke Ellington het nummer schreef; hij werkte samen met Billy Strayhorn, de componist van Lush Life”. Cheek to Cheek werd in ruim een jaar tijd in New York opgenomen. Op het album spelen jazzmuzikanten mee die verbonden zijn aan beide artiesten. Zoals de leden van Bennett’s kwartet: Mike Renzi, Gray Sargent, Harold Jones en Marshall Wood, alsmede pianist Tom Ranier. Ook de jazztrompettist Brian Newman, een oude vriend en collega van Lady Gaga, doet op het album mee met zijn New Yorkse kwintet. Jazzsolisten op de verschillende nummers zijn onder anderen tenorsaxofonist Joe Lovano, trompettist George Rabbi en de in juli overleden fluitist Paul Horn.(diverse bronnen, Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s