Vandaag is het ook al vijftien jaar geleden, dat André Hazes is overleden

André Hazes trouwde drie keer; de eerste keer met Annie Dijkstra (5 april 1974 tot en met 11 juli 1979 en samen kregen ze een dochter : Nathalie) daarna huwde hij met Ellen Wolf (24 maart 1981 tot en met 18 september 1990, en samen kregen ze een zoon : Melvin, Wolf overleed in 2005 op 47-jarige leeftijd aan borstkanker) en de laatste keer in 1991 met Rachel van Galen, de dochter van zijn goede vriend, slager Jan van Galen. Zij was twintig jaar jonger, maar de liefde was groot en er kwamen twee kinderen van: Roxanne en Dreetje. Ook zijn derde huwelijk liep niet helemaal over rozen. Vorig jaar nog gingen ze scheiden, maar uiteindelijk bleven ze samen en liet Hazes zelfs een tatoeage op zijn rechter bovenarm zetten: Rachel Forever.Toch leefde de twee, de laatste twee jaar al apart van elkaar. Er waren gewichtsproblemen en drankproblemen: ,,Vijf biertjes op een avond? Nee, hoor! Tachtig!” Hij kreeg suikerziekte en kreeg af te rekenen met allerlei kwalen die met zijn zwaarlijvigheid samengingen.Hazes probeerde een politieke carrière, maar dat werd niets. Geïnspireerd door het succes van Pim Fortuyn ontwikkelt hij onrealistische politieke ambities. Met voorkeurstemmen bemachtigt hij bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2002 een raadszetel voor de partij De Ronde Venen Belang. Vaak laat hij zijn neus niet zien bij vergaderingen. En als hij er eens is, ontaarden discussies in verbale gevechten. Hij belandt in een diep dal als felle kritiek over zijn chronische absentie wordt uitgestort. Kranten spreken van een ‘groot persoonlijk drama’ voor de zanger die per direct zijn politieke loopbaan aan de wilgenHij werd ook veroordeeld omdat hij met een vervalst doktersbriefje een optreden had geannuleerd waar hij geen zin in had, en hij heeft zich een keertje in een KLM-vliegtuig tegenover een Noorse passagier zwaar misdragen – dat leverde hem dit jaar een veroordeling op: hij moest duizend euro betalen of twintig dagen de cel in. Hazes overwoog de gevangenis in te gaan. Toen in 1999 de Nederlandse filmmaker John Appel over André Hazes de documentaire Zij gelooft in mij maakte, geraakte de zanger weer helemaal in. Hij lijnde, mat zich een nieuw kapsel aan en liet een ringbaardje groeien. Hij mocht weer optreden, zong de Amsterdamse Arena en Ahoy in Rotterdam naar een toppunt, maar kreeg weer problemen allerhande. Privéproblemen, waardoor hij onder meer de Ahoy-concerten moest uitstellen. En gezondheidsproblemen.Een hartstilstand werd hem fataal. Hazes werd 53 jaar.Op 23 september 2005 kreeg André Hazes een standbeeld Het correct Nederland had verleden jaar veel kritiek op het standbeeld van André Hazes. Volgens historicus Pierre Maréchal moet het standbeeld zo vlug mogelijk weg, want het kan toch niet dat een alcoholist als André Hazes een plek krijgt in Amsterdam. (diverse bronnen, Tom Tates, Jos van Zoelen en zijn boek André & ik, Story, Nieuwsblad, Wikipedia)

jonge André Haze
AVRO Weekend Show, 8 jarige André Hazes zingt “Droomschip” met Johnny Kraaijkamp (zittend rechts) *3 oktober 1959
de zingende barman in Café De Krommerdt
met zijn eerste vrouw Annie Dijkstra
met zijn tweede vrouw Ellen Wolf
trouwfoto met Rachel Hazes
met Rachel en hun twee kinderen Roxanne en Dreetje
standbeeld van André Hazes
André Hazes in de Joepie van 10 september 1984
André Hazes als vrouw (Joepie van 4 juni 1984)
André Hazes in de Joepie van 16 juli 1979

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s