Vanavond 15 jaar geleden, neem het publiek afscheid van Andre Hazes in de Amsterdam Arena.

De kist met het stoffelijk overschot van de Amsterdamse zanger staat op de middenstip van het stadion, omringd door talloze bloemstukken.Trijntje Oosterhuis, Guus Meeuwis, Blof, Rene Froger, Danny de Munk, Marianne Weber, Peter Beense, Wolter Kroes en Xander de Buisonje brengen een muzikaal eerbetoon aan Andre Hazes.De Amsterdamse burgemeester Job Cohen noemt de overleden zanger puur, oprecht en wars van onrecht.De aanwezige fans scanderen “Andre bedankt”.  Het eerbetoon werd uitgezonden door de Tros en VTM, en trok ongeveer 6 miljoen kijkers, waarvan 1 miljoen uit Vlaanderen.

AndreHazes wordt op 28 September 2004 in besloten kring gecremeerd.De as van de zanger wordt op 23 September 2005 op de Noorderpier in Hoek van Holland met vuurpijlen afgeschoten boven de Noordzee.De tien pijlen worden aangestoken door zijn weduwe Rachel Hazes en hun twee kinderen Roxeanne en Andre jr.Dit gebeurt volgens de laatste wens van Andre Hazes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s