40 jaar geleden, Bananarama, Fun Girl Three? (Joepie 30 mei 1982)

Bananarama opgericht door Keren Woodward, Sarah Dallin en Siobhan Fahey in 1980.

De eerste singlewas hun cover Aie-a-mwana (1981 en geschreven door Jean Kluger, Daniel Vangarde en Joseph Avion) goed voor een bescheiden hit in Engeland.

Tijdens die periode ontmoeten ze Terry Hall (ex-zanger van The Specials) van de Fun Boy Three kennen en samen maken ze de single It Ain’t What You Do (een jazz nummer geschreven in 1939 door Melvin “Sy” Oliver and James “Trummy” Young en gezongen door Jimmie Lunceford and His Orchestra)

Het nummer is een groot succes en overal in Europa krijgen ze een hoge notering in de hitparade.

Dankzij dit succes krijgen de dames de kans om te werken aan hun eerste Lp. (Deep Sea Skiving)

De eerste single Really Saying Something uit dit album is terug een samenwerking met de Fun Boy Three.

Het nummer is geschreven door Norman Whitfield en William Stevenson in 1963 en op single uitgebracht in 1964 door de The Velvelettes.

Voor de vierde single kiezen de dames voor het nummer Shy Boy geschreven door Steve Jolley en Tony Swain die ook verantwoordelijk waren voor de productie.

Steve en Tony schreven en produceerde ook singles voor de groep Imagination (Body Talk en Just an Illusion en later ook voor Alison Moyet (All Cried Out en Love Resurrection).

Op hun eerste album staan ook heel wat nummers dat de dames samen hebben geschreven. Zo schreven ze ook het nummer “Young at Heart” en dit samen met Robert Hodgens (artiestennaam Bobby Bluebell)

Een jaar later zou Robert met zijn groep The Bluebells een nieuwe bewerking maken van het nummer en met succes uitbrengen op single.

Met Robert Hodgens had Siobhan Fahey voor een korte periode een relatie.

Zes jaar later kregen de dames een vermelding in Guinness Book of Records als Best All Female Group Ever.

Vanaf 1988 gaat de groep door als duo (Siobhan stapt uit de groep en trouw met David Stewart van de Eurythmics en start een solocarrière onder de naam Shakespears Sister.

De relatie met David Stewart eindigde in 1996. Het koppel kreeg samen 2 zonen. Samuel (26 November 1987) en Django James (1991)

Vanaf 1992 werd bij Shakespears Sister de achtergrondzangeres Marcella Detroit meer naar voren geschoven, waardoor men de band vaak als een damesduo bestempelde(Diverse bronnen, Wikipedia en Joepie 30 mei 1982)

40 jaar geleden, Bananarama, Fun Girl Three (Joepie 30 mei 1982)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s