Wat vinden jullie van het nieuwe album Deena & Jim van Anouk?

Donderdag keek ik naar Khalid en Sophie en was zangeres Anouk er de hoofdgast en stelde ze twee nummers voor, namelijk When I Die en Are You Done Running.

Gisteren was het dan zo ver, en konden we luisteren naar het volledige album Deena & Jim.

De nummers op dit album zijn geschreven zoals gewoonlijk door Anouk en de Zweedse muzikant Martin Gjerstad, die al jaren haar schrijfpartner is.

Het album is opgenomen met het Praags Filharmonisch Orkest (The City of Prague Philharmonic Orchestra), een ervaren orkest dat bekend staat om zijn vele albums met filmmuziek.

Het album is geproduceerd door Jim Abbiss, die bekend is van zijn werk met Arctic Monkeys, Goldfrapp, Placebo, Suede, Editors, Adele en Kasabian.

Het album bevat twaalf nummers en volgens Anouk is het album een liefdesbrief voor de wanhopigen.

Om het album te promoten, Anouk wil niet spreken van een single, moet er natuurlijk een video gemaakt worden en de voorkeur ging naar het nummer Are You Done Running, deze keer geregisseerd en geproduceerd door Anouk’s oudste zoon Benjahmin Stotijn.

Het kan vreemd klinken, maar gezien ik genoot van dit album, trouwens ook al besteld en deze keer niet op Lp, maar op cd, zodoende ik niet moet onderbroken worden en volop kan genieten.

Dat ik vrees dat dit album niet de jeugd zal aanspreken, gezien ze zo gevoelig zijn aan de vele prikkels op YouTube en andere kanalen, dat bijna 55 minuten luisteren naar één album, bijna niet meer lukt.

Terwijl ik luister, denk ik aan Frank Sinatra en zijn conceptalbum Watertown uit 1970. Toen een flop en nu gezien als één van zijn beste albums.

Hopelijk heeft de pers en het publiek, niet zoveel tijd nodig bij Anouk om het album naar waarde te schatten.

Plaats een reactie